söndag 9 juni 2013

Godaste gubbröran.

Snart är det midsommar.

Älskar spöregnet som piskar mot fönstret.
Får mig att tänka på sommar. 
Bläddrar tidningar, lyssnar på Lisa Ekdahls äldre jazzigare spår.
Myser.
Och räknar ner. En vecka och en dag kvar till semester. En och en halv vecka kvar till midsommar.
Vi firar med tjocka släkten i sommarparadiset.
Knytis. Och i år blir det logdans på kvällen.
Vi åker upp ett par dagar före så jag hinner öppna stugan ordentligt. 
Diska ur sommarkopparna. 
Dra i gång uteköket. 
Letar inspiration till midsommarmaten men återkommer till klassikerna. 
Samma som vi gjort så många gånger tidigare. 
Silltårta, tror jag gör den i stor form i år och delar i fyrkanter och dekorerar individuellt nu när vi är så många.
Gubbröra i stor skål, Rickards Mammas gubbröra som är den godaste av alla.
Färskpotatis med flingsalt och smör.
Jordgubbspavalova.

Gubbröra, den godaste.
5 kokta kalla potatisar
1-1.5 burk Matjesill
0.5 dl hackad purjo
0.5 dl hackad dill
1 rödlök
1.5 dl gräddfil
1-1,5 dl majonnäs
4 msk kalles kaviar
4 hårdkokta ägg
Skär allt i pyttetärningar och blanda samman. Godast om röran fått vila i kylen före.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar