tisdag 24 juni 2014

Inkokt fjällöring med sparris och hollandaisesås, och så lite golf på det.

Äntligen lite sol!

Halva barnaskaran har åkt,, det är de där trettiåringarna vi pratar om och det är bara 6 stycken kvar i hushållet. Vårt hushåll pratar vi ju om, resterande stugor är fortfarande fulla med folk.
Lite tomt runt bordet tycker vi. Tröstade familjen med lite comfort cooking.

Killarna drog upp 5 stycken fina fjällöringar i går så de har rimmats med grovsalt under natten och i dag var det läge att mumsas upp.
Såg ett recept på inkokt röding i Tinas senaste kokbok och tänkte att det måste gå lika bra med öring.
Filéade fiskarna när lagen kokades ihop. 
1 liter vatten, 0,5 dl salt och 1,5 msk socker.
Lade fiskarna i en form och hällde kokande lag över. Lät dem svalna i lagen och sen ska de ju stå i kylen till de svalnat ordentligt. De hade vi inte tid med så det fick bli en snabb variant i frysen. Självklart inte lika bra men det gick:-)
När fiskarna gottade sig i frysen passade jag på att såpskura golvet. Det märks när 10 personer trängs på liten yta. Känslan av att det doftar rent är verkligen helt fantastisk!!

Lagom till städningen var klar var filéerna kalla.
Kokade små potatis och sparris till och tvingade maken att vispa när jag fixade en riktigt citronig Hollandaisesås.
MUMS!

Dagen har vi spenderat på fjället.
Morbror anordnade sitt årliga släktmästerskap i tennis och golf. Jag slog faktiskt några hål och med bra coachning fick jag till och med poäng!
Tror det här måste vara ett av Sveriges vackraste hål!
Serverades fantastiska hamburgare från Muurikkan, gjorda av finfin högrev av jämtlandskossor. Matade får och badade innan det var dags att åka hem och ta tag i ovan nämnda fiskar.


Sommaren är bäst i Kaxås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar