lördag 7 juni 2014

Basilika, vit choklad och jordgubbar.

Vit chokladmousse är oftast lite för söt tycker jag men som här med en topping av färska svenska jordgubbar, basilika och citronskal är det supergott.
Smält 150g god vit choklad i vattenbad. (Micra inte vit choklad eftersom den bränner lätt och blir klumpig).
Vispa 3dl grädde och 1 krm vaniljfrön.
Rör ner 2 äggulor i smälta chokladen och blanda ner i grädden. 
För mig räcker detta till 6 glas (för mycket blir aldrig gott..)
In i kylen ett par timmar.
Skär 1 liter jordgubbar i fina bitar. Strimla basilikablad och riv skalet av en halv citron. Ev lite socker om inte jordgubbarna smakar så mycket. Blanda och låt dra när moussen stelnar.

Toppa moussen med jordgubbarna.
Klart:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar