torsdag 19 juni 2014

Midsommar

Det börjar ljusna.
Vi har passerat Sundsvall och kaffet är påfyllt. Klockan är 02:15, bilen tungt lastad, prinsessorna sover i baksätet och Kent sjunger på lite för hög volym.
Förutom att jag tydligen slarvat bort tankkortet tidigare idag är det inget som skulle kunna varit bättre.

Rullar mot vårt älskade Kaxås och årets midsommarfirande.
40 närmaste släktingar till lunch, 100 personer på en gammal dansloge mot kvällen.

Och vad vill man äta på midsommar?
Sill!
Tänkte göra en variant på förrätten vi bjöd vännerna på här om veckan. 
Fotat direkt ur kokboken Sveriges godaste mat.
Skrev om den i ett annat inlägg tror jag.
Hos oss blir det knipplök rostad i ugnen, späda nykokta rödbetor och matjesill som arrangeras på stort fat.
Original receptet serverar råa vakteläggulor. Jag kokar de små äggen ett par minuter för att de ska hålla sig snygga.
Skira smör och ringla över lök, rödbetor och sill. Droppa över smetanaröra (hos oss är prästosten bytt till finriven parmesan.) Dekorera med halverade vaktelägg, dill, gräslök och små salladslad. Servera ljummen.
Urgott, lovar, provade ju för bara någon vecka sedan:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar