onsdag 6 augusti 2014

Vegetariskt och en väldig massa damm

Storstädning

Hoppades förgäves på en lite svalare dag idag när regnmolnen tornade upp sig. Tji fick jag men hemmet blev i alla fall beboeligt igen.
Det är som att det blir extra dammigt när huset får stå i fred utan en familj som rör runt luften. 
Och när sedan orkanen (vi) kommer hem igen med en miljard påsar och väskor (hur får det plats i bilen??) är kaoset ett faktum.
Jag har dessutom arbetat tre nätter, konsulter ju för mitt eget lilla företag på en liten IVA avdelning.
Omöjligt för mig att sova på dagarna med en hel familj som väsnas så de har varit utkörda på badutflykter hela helgen. Maken har med andra ord varit lyckligt befriad från tvättstuga och dammvippa. 
Idag var det dags!

Har stökat runt som en galning och bytt dammvatten fler gånger än vad som verkar rimligt. SÅ ÄCKLIGT!!!!
Men nu så är gamla flingor och frön urdiskade från burkarna, hyllorna doftar gott och färska blommor står i vaserna.
Måste skryta lite, visst syns det att det är skinande rent?;-)







Så, nog med städ bilder!!

Och över till de älskade grönsakerna igen. Är det någon gång man ska vara vegetarian så är det i augusti. Frossar fullkomligt i grönsaker. 



Kantarellstuvning i zucchini var verkligen en höjdare. 
Gröpa ur zucchinin lite grovt för att ge plats åt svampstuvning och få bort kärnorna som annars gör det lite soggigt. Gör en snabb stuvning med önskad svamp som du smörstekt och kryddat. Det går åt ganska mycket salt. 
Red svampen med gräddmjölk och lite maizena. Ev en pytteskvätt svampfond. Krydda. Riv över lite parmesan och toppa med några svampar som du sparat innan du gjorde stuvningen. 
In i ugnen till osten fått lite färg. Mums!

Tomaterna skivade jag  tillsammans med en färsk lök, ringlade över lite olivolja och balsamico, krydda med färska örter, salt och peppar och smula över lite fetaost. Solmogna tomater,, hur gått kan det bli??!!

Kålrabbin var så vacker så den var jag tvungen att köpa bara därför. Åt den rå.
Skiva med mandolin och låt dra i pressad citron, salt, peppar, lite olivolja och en stjälk god färsk dill.

Kött är överflödigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar