måndag 11 augusti 2014

Två alldeles underbara filmer.

Filmtips i höst?

Förutom ett alldeles alldeles underbart dop har vi lyckats pricka in inte mindre än två fantastiska filmer. Jag rekommenderar dem båda nu när höstmörkret börjar komma på kvällarna.

Den första klämde vi in som hyrfilm (vi är ett av de få undantagen som fortfarande betalar för att titta på film eftersom vi är helt värdelösa på att ladda ner).

Grand Budapest hotel.

Oväntad vänskap mellan den perfekte conciergen och lobbypojken. 
Filmad som ett instagramfoto med Snapseed filter. Samma regissör som Darjeeling limited och om möjligt både knasigare och bättre. 
Vacker och oväntad i alldeles underbara miljöer, fullspäckad av superskådisar om så bara i små biroller med ett ljuvligt rosaskimrande hotell i förgrunden.

Maken och jag drömde oss bort till en magisk weekend vi gjort för många år sedan. Min förvåning blev ändå total när jag läste att regissören använt just vårt hotell som inspiration. Och visst finns det likheter?! http://www.swide.com/art-culture/is-the-grand-budapest-hotel-real-tour-of-the-locations-in-karlovy-vary-and-gorlitz/2014/03/09

Patric överraskade mig med en helg i världsände. Vi blev hämtade på Prags flygplats och skjutsade i vad som kändes som timmar genom ett bäcksvart Czeckiskt landskap för att komma hit. 
Grand hotel Pupp. http://www.pupp.cz/ i den gamla kurorten Karlsbad.
Ett lyxhotell sedan 1700 talet. Besparats från andra världskrigets bomber just bara för att även Hitler ville bo här. 
I Casino Royale spelade Bond poker på hotellet och flera andra filmer har också spelats in på plats. 
När vi kom hade tydligen Michael Douglas precis checkat ut:-)

Ja, nog med hotell nostalgi,, även om jag verkligen ÄLSKAR hotell med en historia.

Filmtips nr 2;

Snart så exploderar jag.

Tindra har följt mormor till kusin Charlie i Stockholm och då passar det ju perfekt att hitta på ngt med stora dottern. Wilma fick välja och valde kärlek på bioduken. Både jag och maken fick följa.

Mös i sommarkvällen på Basilico http://www.basilico.se/. Perfekt liten Italienare för spontan middag. Gick sen med lätta steg och lite fnissiga till vad vi trodde skulle bli lättsmält 14is underhållning på Bio.

Ack som vi bedrog oss! 

Vi fick oss serverade en helt underbar kärlekshistoria på över två timmar baserad på en bok av John Green. En omöjlig kärlek mellan två cancersjuka unga.
Låter som  en förutsägbar saga med snyftigt slut. Och visst, jag grät! Tjock, snörvlig gråt som gav imma på glasögonen. Men den var ändå helt förtjusande rosabubblig som bara förälskelse kan vara.
Sen den!!
 Nu kan jag somna nöjd efter en riktig super helg. Hoppas att ni har haft det samma.
God natt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar