onsdag 29 maj 2013

Lila Syrensocker

Så ljuvligt

Redan att plocka hem dessa underbara sötnosar till blommor är en fröjd. Att plocka blommorna från kvisten en doftupplevelse att spara i minnet. Och försiktigt varva med socker. Vackert. Tänk att pudra jordgubbarna med små sockriga blommor, toppa vingelén eller ge bort i vacker burk.
Hittade "receptet" Linda Lomelinos blogg; Call me cupcake. Vackrare än det är svårt. Plocka blommorna från stjälken, borsta bort ev kryp och smuts. Låt torka, förslut i burk med socker.
Har också bakat 45 kladdkake cupcakes till jobbets grill och brännboll i morgon. Inte så smart att baka ett gäng av en sort, ångra sig, och baka 45 till. Nu är det gjort. Lite sprutgrädde, en jordgubbe och kanske en syrenblomma;-) så blir det här finfint på picknick filten.

4 kommentarer:

  1. Yes! Do so!! Efter jag prövat smaken,, som är mycket vacker tycker jag att lavendelsocker är godare. Det får bli nästa!! Lycka till Elin.

    SvaraRadera
  2. Måste prova, ser ju så fint ut! Vi har såväl syren som lavendel så det är väl bara att sätta igång!

    SvaraRadera
  3. Ta lavendeln! Syrenen var så vacker men inte alls lika god;-)

    SvaraRadera