onsdag 22 maj 2013

Humlor kan inte flyga..

Men de flyger ändå


Det är nog mycket av min livsfilosofi. Hellre än bra och så blir det ganska bra ändå, ibland, på mitt sätt.

Jag är en glad amatörkock, provar och höftar, testar nytt och misslyckas ibland. Ändå har jag nu startat någon form av matblogg. Fast jag har slöa knivar, värdelös sprits, för liten spis och aldrig har maten klar när gästerna kommer. Men de kommer tillbaka och äter glatt när maten väl står på bordet:-)

Jag pratar inredning på samma blogg. Tittar på ljuvliga inlägg i andras bloggar. Perfekta hem, sockersöta barn i nystrukna klänningar och krispigt vita soffor. The house of Philia är ett praktexempel. Alla nya detaljer jag surfar runt och drömmer om finns redan hemma hos henne. Underbart och bara att gratulera! Hemma hos oss är hallgolvet utan klinkers och köksstolarna så rangliga att gäster ibland tar ner extrastolarna från väggen av rädsla för att ramla i golvet. Men samma stolar finns på framsidan av "folkets IKEA katalog":-)


Stolfrågan är en helt annan historia och den återkommer jag till en annan dag. Men det är ganska befriande att det inte behöver vara så perfekt. Ett hem är ju mer än önskestolar, eller hur?

Läste ett helt underbart inlägg om hur man inreder köket konstfullt av Karins konstgrepp www.karinskonstgrepp.se/2013/05/att-inreda-ett-kok.html Öppna, läs och le. Helt underbart!!

Och så har jag startat en blogg!! Jag, som inte ens kan stava. Det känns ändå så rätt, just nu.

I morgon ska jag åka till Riga på en hygien konferens. Och jag ska prata, på engelska, för delegater från hela Baltregionen, Ryssland och Sverige. Uppmuntra och motivera att det går att förändra beteenden även hos gamla kirurger:-) För inget är ju omöjligt. Inte ens för mig att hålla ett föredrag på engelska. 

Klockan ringer 03:20 i morgon. Leopardklackarna som är ett halvt nummer för stora ligger i väskan. Skorna som av den anledningen är omöjliga att gå i med sina klackar på 15 cm, men jag gör det ändå. Ska dock inte ha dem på mig när jag pratar hygien,, då kan jag ju verka oseriös och det vill jag ju inte;-)

Nu ska jag sova och drömma om att jag är en humla, som flyger.

3 kommentarer:

  1. Nu har jag hittat hit Caisa! Mycket bra skrivet och det här är mitt favoritinlägg hittills. Humlan och föredraget på engelska, att våga satsa högt och få det högre än många och på sitt sätt är så mycket du - som jag känner dig iallafall. Väldigt inspirerande och kul att läsa!

    SvaraRadera
  2. Tack fina martin att du hittade hit!!

    SvaraRadera