tisdag 25 juni 2013

Dags att laga mat igen!

Har haft köksledigt nästan en vecka och börjar bli abstinent.
Bjöd över kusinerna i kväll för att tillfredsställa pysselbehovet.

ICA ladan är ju inte den bästa råvaruleverantören. Men jag vill ju inte att den ska behöva stänga pga bristande kundunderlag och handlar därför envist allt jag behöver där.
Bevarande av landsort!

Gör en variant av rabarber lemonaden som finns på House of Lolas hemsida.
Men nu är vi på landet och då höftar man.
Kokat upp dryga halvkastrullen med vatten.
Fyller på med skivad rabarber till kastrullen blir nästan full. Kokar en kvart.
Silar av grovt i durkslag. Sötar till önskad smak och kokar upp. Dra kastrull åt sidan.
Skalar skalet av 4 ekologiska citroner.
Pressar ut juicen ner i rabarbersaften.
Låt svalna. Sila av genom kökshanduk.
Häll upp i flaskor.

I kväll blir det fördrink på detta. Med massor av is, gin (den enda sprit vi hade här) mynta och färsk ingefära.

Till det hittade jag ett recept från Lisa Lemke på sötsalta rosmarin popcorn som lät spännande.
Blandade tilltugg till kvällsmat.
Bl.a. En grahamspaj med rödbetor kapris och chèvre. Hittade färska rödbetor i butiken:-)
En granskottstsatziki. Norrländskt eller hur?!
Kallskuret och en morotsallad med hasselnötter.
Det blir nog bra till kusinerna:-)
Återkommer med de recept som jag rekommenderar ikväll.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar