fredag 7 juni 2013

Alkoholfritt i dag.

Lagom är bäst

Sommaren på intåg och vinsippandet blir plötsligt legitimt lite när som helst. 
I dag var jag helt enkelt inte sugen och konstigt nog känns det som att man ändå behöver kolla med gästerna innan linjen drivs igenom fullt ut. 
Underbara vänner är träningsinriktade HDfolk så de kanske till och med blev tacksamma för Iste istället för rosé och öl. De kunde ju ta en tur med motorcykeln i stället för att åka taxi i sommarkvällen.
Placerade i solen med en vattenmelonslush när jag fixade klart maten. 
Frisk och fräsch, asäckligt tyckte Patric då hans smaklökar tycket det var för nyttigt. 
Mixade vattenmelon, mynta och lime och toppade med is.

Tvärsöver gatan där jag köpte stolarna i dag ligger stans största torghandlare. En tur dit satte menyn och det blev grönsaker för hela slanten med feta och grillade köttfärsrullar i pitabröd.

Serverade Iste till. Tog ett par påsar från favoritasken. Pukka denna gång. Lät påsarna dra en stund tillsammans med Citron och Lime. Sötade lite med sockerlag och toppade med mycket is.
Avslutade med en havretårta, lite Key Lime Paj inspirerat.
Havrebotten är verkligen gott, det kommer det bli fler av i sommar!!
Smält 100 g smör
Blanda i 2 dl havregryn
i dl vetemjöl
0.75 dl socker
1tsk bakpulver.
Grädda 175 grader ca 8 min.
Kokade en burk kondenserad mjölk ett par timmar i förmiddags. Bredde denna på havrebotten.
Ett pkt philadelphia ost rördes samman med saft och skal av en lime. 
Vispade 3 dl grädde och blandade med osten. 
Toppade med jordgubbar och Lime zest.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar