måndag 21 juli 2014

Vedugnsbakad pizza, bastuflotte och gårdsbutiker.

Allt i ett inlägg

Måste först bara få konstatera att när sommaren är som denna är Sverige oslagbart!! Njuter så galet:-)
Vännerna är här och avslappnad semester rymmer mer än den bästa solchartern som går att köpa.
Och solen håller oss sällskap.

I kväll har vi tagit bastuflotten till andra sidan sjön och Kaxås vedugnsbageri. Kersti, underbara Kersti bjöd in hela skocken till pizzabak i år igen.
Vissa upplevelser är svåra att sätta ett pris på!Magiskt eller hur?!

När vännerna kom bjöd jag på killingsadel och lammstek från Åflo och Kålberget. Mörare kött är svårt att hitta och storleken på de små lammstekarna talar för att det är små små sötnosar som ger denna fina kvalitet. När barnen fick välja mat till morgondagen önskade de en favorit i repris så Hanna och jag gav oss i väg på ännu en tur runt gårdshandlarna i byn.
Så här bra kan man inte handla i stan. Vännerna hotar med att tömma frysen på Kålberget och köpa med sig alla lammstekarna hem så skynda om ni vill hinna handla, på fredag är allt slut;-)


Till pizzorna ville vi ha lammfärs vilket var slut här så vi åkte glatt vidare till Sveom och köpte både grillkorvar och färs. På tisdag kommer det in färskt nötkött så då blir det grillat men innan dess ska vi ta med barnen och klappa de helt nyfödda lammen.
Ska man äta så mycket gott måste det ju förbrännas också.
Igår tog vi resolut hela barnaskaran på en 9 km lång promenad. Wille cyklade och tjejerna red. Ella är inte så van så jag ledde lilla Russan runt som en stor söt hund med Ella på ryggen. Vi såg nog ganska roliga ut, två flåsande halvjoggande mammor med eskort av två hästar, tre barn och en cykel. När man kommit 7km på vägen och en fasansfull 2km uppförsbacke får man sin belöning. Utsikt som denna får man inte heller när man joggar slingan i stan..
Och så bad på detta. Morgondopp med duschtvålen, bad hela dagen med alla barn och så nattdopp från bastuflotten. Har nog aldrig badat så mycket någon sommar!


Och så har älsklingarna fått fiska. Förstår ni varför jag inte tror man kan ha en bättre semester?!
I morgon bär det av upp på fjället för nya äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar