onsdag 2 juli 2014

Sveriges vackraste hem?

Galet gott!!

Middag hos våra fantastiska vänner i går. Menyn var verkligen Hanna och Johan. Grönt, plockigt, fantastiskt vackert och massor av desserter.
Jag har skrivit ett antal inlägg från dem redan men att göra ett besök hos familjen är som att åka bort en lyxig weekend. 
Hanna är nog en av Sveriges duktigaste stylister, men det håller hon för sig själv. En doldis som om hon bara önskat vara offentlig skulle blivit lika hypad som Lotta Agaton och Frida Ramstedt.
Helt och hållet hemlig är hon ju inte, min vän, för hon driver ju ändå butiken Herta i Uppsala.
Med bravur skall sägas. Isabel Marant har gallrat hårt bland sina återförsäljare och så klart är Herta en av de få butiker som finns kvar nu i Sverige. Godkända efter granskning under lupp.
Hennes fingertoppskänsla för kommande trender är outstanding. Ofta nämner hon varumärken år innan hon tar in det i butiken därefter kan det dröja ytterligare år innan det blir känt i vardagen. Då har Hanna redan passerat och gått vidare till nästa.
Och allt hon tar i blir vackert.

Maten i går då?
Ja som ni ser började vi med den stora skumpaflaskan tillsammans med Foie gras, precis hemköpt från Paris, kronärtskocka och mumsiga charkuterier.

Middagen fick vi äta inne. Svenska sommarkylan allestädes närvarande.
Hanna fullkomligt älskar plock mat, i galna mängder.
Titta på det här buffébordet..

Längst fram skymtar en ljuvligt het melonsalsa. Tapaskänsla med papas arrugadas, mojo och pimientes de padrónes, grillade pilgrimsmusslor, jätte scampi och ankbröst och massor av annat gott. 
Kolla bara det här ostfatet med de mest ljuvliga små franska ostar som kan tänkas.
Och så stora flaskor. Magnum champagne och gigantisk pava vin.

Desserter på det. Familjen ska åka till New York inom en snar framtid och Hanna försöker vända dygnet lite för barnen så i går natt stod hon och dottern och bakade maränger, gjorde smultronpannacotta och mintchoklad mousse.

Ella får dekorera.


Vill du se mer om hur fint familjen bor kan du titta här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar