onsdag 23 juli 2014

Det vackraste av det vackraste

Två underbara dagar i fjällen

Lånade morbrors paradis och drog till fjälls. Packade en skottkärra med mat och dryck, barn och fiskespön. Tog oss bakom låsta bommar och mötte äventyret.
Grillade korv vid vattenfall nere i en ravin, badade med isbjörnen och sköt lerduvor innan vi helt magiskt åkte bil ändå upp på fjällets topp.
Passerade myrar, jakttorn, Slatans jakthus och nådde himlen.
Tropisk värme och tunnbrödsstut i ryggsäcken gav oss mod att hoppa vettiga middagstider och i stället vandra till enslig fjälltjärn över hjortronstinna myrar.
Duktiga barn!! Belöningen blev en oförglömlig kväll och en liten öring som trotsade värmen och högg på flugan.Middagen serverades i alla fall innan midnatt och lagom till solnedgången över fjälltopparna. Sillamacka med varmt smör och en lilling, Lammstek från Kålberget och choklad till kaffet. 
Vad mer kan man önska? Faten bokstavligen slickades av stora och små. Vännen fotade hundratals bilder över bergen som skiftade färgnyanser hela natten. 
Jag blir betagen av magin varje gång jag är där. 
Och med en värme som tydligen innebär en klass ett varning satt vi ute till ögonen inte orkade hålla sig vakna längre.


Nu är vi åter i vår, oändligt mycket mer spartanska lilla sommarstuga. Nöjda över ett kvällsdopp från bastuflotten och utlagda nät. 
HOPPAS vi prickar ett stim abborrar som vill pankofriteras till barn och vuxna i morgon.
Godnatt. Hoppas ni somnar lika lyckliga som mig. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar