torsdag 8 augusti 2013

Kött, grönsaker och något sött på slutet.

Börjar känna mig lite som Morbergs "Matresan"

Jämtland med getost, Fäviken, vedugnsbakade pizzor och Sveriges bästa jordgubbar.
Skåne; äggakaka och lammkotletter från Brösarp.
Västkusten.. Skaldjur och fisk. Musslor från klipporna.
Nu har vi landat hos familjen Silvner i Falkenberg. 
Som snyltgäst vill man gärna bidra med något matigt också. Och jag älskar ju att laga om råvarorna är bra och kommer från trakten.
Värdparet guidar oss ut på landsorten till ett lokalt charkuteri. Vilken lycka!!
I  morgon blir det en stadig köttbit. Entricote från kossan som betat i närheten och några olika korvar de tillverkat själva på Gudmundsgården.
Och massor av grönsaker till det.

Bara några kilometer bort fanns Ugglarp.
Heelt galet. Jag blev så där matlycklig.
Dofterna, färgerna. Finns det något godare än nyskördade grönsaker?!
Kronärtskockorna mötte oss redan på uppfarten.
Middagen i morgon blir förutom köttet som bara får nudda grillen en färgexplosion av polkabetor, lila blomkål och morötter. Tomater i alla färger och former, majs, bönor, kronärtskockor. Och smör. 
Lite salt på smöret och smakerna är fullkomnade.
Något sött efter. SIAglass är ju knappast klassad som gårdsmejeri men fabriken låg precis intill med butik.
Ikväll bjuder Ella som fyller 6 till glasskalas med alla sorter. 
Vi kunde inte riktigt vänta till dess utan tog en glassbåt och satte oss i bilen till Ullared.








2 kommentarer:

  1. Vilken otroligt fin blogg du har! Tror att hälsningen kom fram genom Patric, men måste skriva det själv också! Fantastisk matresa ni är på. :)

    SvaraRadera
  2. Tack Maja Stina!
    Så glad jag blir! Som Patric säkert sagt är jag het nybörjare inom området, men tycker det är fantastiskt roligt. Behöver bli lite mer vän med datorn bara..;-)
    Kul att du delar min glädje för Drottninggatan.
    Caisa

    SvaraRadera