Hon driver ett fantastiskt vedugnsbageri i Kaxås. Bara ekologiska råvaror och surdeg som resulterar i det mest fantastiska bröd.
Under sommaren bakar hon varje torsdag och med rätt förvaring håller brödet till nytt är bakat.
Det är annat än svampigt köpebröd,, eller det man försöker sig på själv som torkar eller möglar så fort man tittar bort.
Hennes dotter Frida är min Wilmas sommarbästis. De far runt som en dubbel Ronja rövardotter på sina hästar hela sommaren. De sover till och med i höet ute i stallet.
Kersti är dessutom en passionerad Italienfantast. Mat, dryck, språk. Så passionerad att hon översatt Enzo Bianchis bok Gårdagens bröd från italienska till svenska.
I morgon ska boken firas med releasefest i hennes underbara bageri. Och jag har fått den stora äran att hjälpa till.
Jag förundras mest över hur vackra vardagliga bruksföremål är i sin rätta miljö.
Ängsblommor i fönstren, spumante i glasen och vedugnsbakade pizzor.
Grymt upplägg!
Lägg till bruscetta på hennes underbara levainebröd, några toppings och sallad på Jämtlandsgrodd ruccola så går det ju inte att misslyckas.
Jag ska hacka tomater och göra pesto, pimpa bageriet och servera gästerna i morgon.
Så mycket roligare än ett sommarstängt Uppsala!
Kanske till och med väger upp temperaturen ute som parkerat sig på 10 grader.
Inser att jag måste besöka detta Kaxås någon gång! Men lite varmare än 10 grader skulle inte skada....
SvaraRaderaKlart ni ska besöka oss någongång!!
RaderaTack Caisa! Det blev verkligen en lyckad fest med helnöjda gäster. Vi stinker vitlök men jag är ändå riktigt sugen på mer vedugnsgräddad pizza toppad med gremolata :)
SvaraRaderaKersti, Jag längtar redan till torsdag,, när vi får äta godingarna igen!
SvaraRadera