torsdag 26 juni 2014

Fina biffen

Hur ska köttet vi äter leva?

Jag har blivit känsligare för varje år för hur djuren vi äter har levt sina dagar och hur de slutat sitt liv innan de hamnat på min tallrik.

Att äta någon, säger medvetet någon och inte något, som behandlats som en industriråvara och torterats på sin väg till slakt är för mig att äta kadaver.
Lite asätare.

I dag har vi åkt upp till bonden och köpt kött. 
På de vackra ängarna runt kaxbacken betar kossorna som ska bli till mat på Sveoms kött och chark. 
Småskaligt så det förslår. 
Ingen transport med slaktbil och en bonde som behandlar dem väl.
Jag betalar glatt lite extra för kött som detta!
Lilla köttboden är färdig först nästa vecka och i dag fick vi ringa Roger som inte var hemma när vi ville handla.
Både nöt, fläsk och lamm kommer finnas till försäljning. Även större köttlådor för dem som önskar.
Ikväll blir det fin biff på grillen.

Kossorna i backen ville inte vara med på bild men dessa skönheter på gården ställde glatt upp:-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar