måndag 3 november 2014

Släng in ungarna i bilen och dra till Berlin!

Glöm inte sparkcyklarna.


Dags för lite restips kanske?
Har kollat igenom bilderna i kameran och upplevt semestern en gång till:-)
BERLIN,, så nära, så mycket historia och så enkelt med barn!

Vi lastade in familjen i nyköpt bil i tisdags eftermiddag, körde full fart till Trelleborg. Sov gott på nattfärjan och vaknade i Rostock på morgonen. Då hade vi bara 27 mil kvar till Berlin och tyckte knappt att vi hann dricka upp kaffet i kopparna innan det var dags att checka in på hotellet.

Matar er med lite bilder..


Graffiti och murrester runt hela staden. Jag tyckte till en början att det var som att hela Berlin är byggd av en 80-tals arkitekt till jag insåg att hela staden ÄR typ byggd då.
Kortbetalning är fortfarande svårt, Berlinarna själva är tveksamma. Vem vill frivilligt bli registrerad när de haft Stasi under en livstid?
Berlin är en historiebok live!Berlin ska upplevas till fots,, och som vi gått!! Barnen har orkat tack vare sparkcyklarna, de har älskat att sparka sig genom staden. Vi har hållt i gång till skymningen och kylan kommit krypande och då hoppat in i första bästa taxi hem. Enkelt och helt utan att behöva passa en endaste liten tid.

Vi promenerade oss förbi monument efter monument, kanal och bro. Går man genom stora parken får man dessutom Berlin Zoo på köpet.
Noshörningar, Elefant och Strutsar längst vägen är ju inte tokigt;-)
Tips om ni vill hålla reskassan nere.
Berlin har fler broar än Venedig och parken så stor att man tidigare använt den till jakt.
För övrigt är Berlin en billig stad! Vill man åka på budget semester är i Europa med hela familjen är detta ett toppenval.
Bila med färjor och bensin t o r för 3000. Att jämföra med flygbiljetter för hela familjen...
Vi valde ett bättre hotell men trots det klarar man sig inklusive frukost och parkering på 2500 per natt. Med våra fullmatade dagar däckade vi totalt på kvällarna och hotellet hade en jättefin pool så efter ett bad somnade alla barn ovaggade:-)
Vi handlade till och med hem plock en av kvällarna för att slippa leta middag till trötta barn.

Rekommenderar verkligen hotellet! Stora fräscha tvårummare med pentry. Stort kylskåp och tvättmaskin om ni är ute och reser långt. Frukosten var en av de bättre på länge, och då är jag picky..
Adina Apartment hotel, se länk;
http://www.tfehotels.com/brands/adina-apartment-hotels/adina-apartment-hotel-berlin-hauptbahnhof

OK, tar lite sevärdheter också.Väninnan tycker dock fortfarande att Triumfbågen och Eiffeltornet, Notre Dame och en fransk bistro slår allt ovanstående,, så nästa gång får det väl bli Paris, igen:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar