fredag 21 november 2014

Ett kort mot hiv

Vänner att vara stolt över!


Mina pyssliga urduktiga fd kollegor har uppmärksammat musikhjälpen i Uppsala mer än oss andra.

De tillvekar fantastiska kort som du får som tack för att du skänker 100 kr till musikhjälpen via "Ett kort mot hiv". Tjejerna tillverkar korten själva och de är verkligen helt fantastiska,, ett litet konstverk!
Materialet kommer från Urbancollektion och butiken Papper i Uppsala.
Vill du också bidra med 100 kr mot hiv och få ett fantastiskt kort på köpet hittar du information på Facebook under ett kort mot hiv:


 Hjälp oss att dra in massor med pengar till Musikhjälpen 2014! 

I år kommer Musikhjälpen till vår stad Uppsala och temat för insamlingen är Stoppa spridningen av hiv. Vi tillverkar kort med Röda bandet på som vi säljer för 100 kr. Korten är dubbla och har måtten 16x16 cm. De röda banden är gjorda av pärlplattepärlor och fästa på framsidan. Vi skänker alla pengar vi samlat in till Musikhjälpen i december.

Såhär bidrar du:

Vill du köpa ditt kort via överföring till bankkonto så sätt in 100 kr på 5645 (clearing) 0081198 i SEB. Skriv ditt namn och din adress i meddelandefältet.

Vill du istället använda Swish så skicka 100 kr till 073 - 420 40 90 (Hannah Eikman). Skriv ditt namn och din adress i meddelandefältet.

Vi skickar ditt kort inom några dagar.

TACK FÖR DITT STÖD! Och tack till butikerna Urban Collection och Papper som hjälpt oss med material till korten.

/ Hanna, Sara och Hannah!

Missa inte Ett kort mot hiv på instagram:
@ett_kort_mot_hiv
#ett_kort_mot_hiv


Vadå Röda bandet?

Jo,

Det röda bandet, eller "Red Ribbon" som det kallas i den engelskspråkiga världen, har varit en internationell symbol för aids sedan 1991. Det började som ett projekt initierat av den New York-baserade organisationen Visual AIDS. Visual AIDS förde samman konstnärer i syfte att skapa en stödsymbol för det ökande antalet hivsmittade personer i USA.

Idén om det röda bandet kom av att man redan under andra världskriget bar ett gult band för att visa sin respekt för dem som deltog i kriget. Idag finns det flera band som det rosa bandet, för kampen mot bröstcancer och det vita bandet, för kampen mot våldtäkter för att nämna några.

Det röda bandet bärs för att visa sitt stöd för dem som lever med hiv eller är sjuka i aids. Det har även till syfte att utmana fördomar och diskriminering, vilka utgör ett hot mot den globala kampen mot hiv och aids.

(Källa: http://www.aidsdagen.se/rodabandet.htm)

Kart du också är med!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar