torsdag 5 december 2013

Jakten på den perfekta pepparkaksdegen.

Hur svårt kan det vara?



Varje år samma sak. Vilken deg fungerade, egentligen?
Att baka pepparkakor ska ju vara ett nöje för barnen, det ska gå att kavla med lite tvivelaktiga barnkavlar och få lilla peppakakan på plåten utan att förstöra den allt för mycket.
Gjorde pepparkaksdegen i går kväll och lovade tjejerna både hus och granar.
Degen var förödande god i dag. Perfekt mumsig,, riktig Ben&Jerry cookies n cream varning. 
Men helt hopplös att baka med.

Mjölade och kavlade, kavlade om, igen och igen.
Gav upp.
Det blev en liten stjärna som Tindra gjort.


Nu har jag gjort ny deg. Nytt recept. Morberg denna gång.
Mest för att konsistensen på degen verkade rätt. 
Smält smör, lite kola segt socker, ägg. Borde bli en elastisk deg som går att kavla.
Att den inte var lika god ser jag nästan som en fördel.

I morgon kör vi igen.

Till dess blir det Hedenhös i soffan och apelsin.



2 kommentarer:

  1. Slängde du degen? Annars rullar du en korv, lägg i frysen och skär i skivor som gräddas när prinsessorna vill ha peppisar!

    SvaraRadera
  2. Visst är det bra med degkorvar. En plåt och hela huset doftar underbart:-) Japp, korven är sparad:-)

    SvaraRadera