söndag 12 oktober 2014

Finkultur i storstaden.

Balonghund för 400 MILJONER!

Tog yngsta dottern till Stockholm i går för att träffa syrran och lillkusinen. 
Så synd att det inte blir oftare. 40 minuter med tåget och så detta underbara utbud av storstad, kultur och mat.

För att Tindra skulle orka packade vi med lilla sparkcykeln. Ett utmärkt val, som hon sparkade!! Till gamlastan, riddarholmen, moodgallerian och tillbaka till stationen. 

Bara första svängen till kusinen i gamlastan är ett äventyr. Både tåg, slott, kanoner och vaktavlösning. Tillräckligt för en 5 åring.
Väl på plats pustade vi ut med mumsig lunch och soffhäng när barnen fick leva rövare i Francis rum.
Syrran har den grymmaste lägenhet!
Senaste fotototavlan slår det mesta på moderna museet om jag får välja.
Men gokaffe (ok då, ett liitet glas också) och en trave kokböcker i soffan var perfekt uppladdning inför nästa äventyr. Jag hade ju varit på disputationsmiddag kvällen före och behövde en stunds vila efter tågtur och promenad..
Höstsol längst skeppskajen är verkligen underbart och kidsen tyckte det var nästan roligast att bara springa.
Hade moderna som mål ute på riddarholmen. Lite galenskap appelerar både små och stora tänkte vi:-) Helt ärligt var jag inte helt påläst att Jeff Koons ställde ut balonghund och med facit,, privatköpt för 400 000 000,, skrev jag rätt antal nollor nu?! Fyra hundra miljoner!! kan jag till viss del förstå vakternas lätt stressade förmaningar över 2 femåringar som kollade konst.. 
Barnen gillade utsikten mot grönalund bättre och blev riktigt nöjda först efter festis och eget konsthus.
Först när museet stängde och vi inhandlat finpennor i snyggshoppen rullade vi vidare till moodgallerian och EAT för dumplings.
Underbar kreativ middag med ritblock, nudlar, dumplings och tonfisk. Syrran och jag delade på en kinesisk öl innan det var dags att ordentligt trötta rulla mot stationen och ta tåget tillbaka till småstaden.
Tack SIS, det här gör vi om!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar