lördag 26 juli 2014

Ett bageri runt knuten

Riktigt bröd

Nybakat bröd med smör, det är nog bland det godaste som finns. Gårdagens bröd i rosten med smör, det näst godaste.
Jag skulle kunna leva på bröd.
Och då pratar vi inte skogaholmslimpa, även om en färsk limpmacka med smör och ost till varm choklad inte heller är fel. 
Jag menar riktigt bröd. Det som bakats med ekologiskt mjöl, på surdeg i en vedugn. Det som håller och inte möglar efter ett par dagar.
Som om det skivas tunt är gott även när det blivit flera dagar gammalt och lite torrt.

Sådant bröd är svårt att hitta.

I Uppsala möjligen på Forsa, men inte riktigt.

Här finns det. I lilla Kaxås.

Höjden av lyx är det att åka och köpa färskt frukostbröd av bästa kvalitet, jag menar verkligen BÄSTA kvalitet när man är mitt i ingenstans.


Du hittar Kaxås Vedugnsbageri på surdegskartan, http://www.surdegskartan.se/kaxas-vedugnsbageri/


Kersti har bakat varje torsdag i sommar. Gårdagsbrödet har blivit frenchtoast och lyxfrukost hos oss.
Vännen Hanna gör de godaste. 
Frågade henne efter receptet, men fick det inte mer specifikt än ett par ägg, en skvätt mjölk och lite kanel. Doppa Levainbröd, stek i lite smör och pudra med florsocker. Servera med bär eller frukt och lite sirap att doppa i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar